‘Aantal DNSSEC-gesigneerde domeinnamen zal snel toenemen’

Halverwege de maand mei is DNSSEC in het .nl-domein live gezet. Volgens SIDN een belangrijke stap om het internet veiliger te maken. Wij spraken met Miek Gieben over de implementatie en stappen die registrars kunnen zetten.

Hij geeft aan dat DNSSEC complexer is dan DNS, maar dat die complexiteit allemaal is geautomatiseerd in softwarepakketen, zoals  OpenDNSSEC. Hij adviseert registrars met het protocol aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door het op een aantal minder belangrijke domeinnamen uit te proberen.

Verder geeft Gieben aan dat hij op dnssec.nl een checklist heeft gepubliceerd. Daarin is beschreven hoe je de sleutel-parameters, zoals het algoritme en de bitlengte, moet kiezen. Hij hoopt op feedback van registrars voor deze checklist.

Op het moment dat we Gieben spraken, waren zo’n 800 .nl-domeinnamen met DNSSEC gesigneerd. Dit weekend is de teller naar ruim 2000 gesprongen. Gieben geeft in de video aan dat hij verwacht dat het aantal gesigneerde domeinnamen snel zal toenemen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.