Accountant steeds vaker concurrent van IT sector

via WIKI  commons.wikimedia.org/wiki/Category:Calculators#/media/File:Student_working_in_Statistics_Machine_Room,_1964.jpgJaren geleden had je als gewone hoster eigenlijk niets met accountants te maken. Als je omzet en bedrijfsomvang dusdanig toenam dat ze nodig waren zag je ze een korte periode langskomen. Daarna was het min of meer 11 maanden weer rustig.

Dat beeld is langzaam aan steeds verder veranderd en dat komt niet alleen omdat er steeds meer hosters controleplichtig zijn. De grote vijf zie je steeds nadrukkelijker aanwezig zijn op bijeenkomsten, als gast, spreker dan wel als sponsor. Begrijpelijk want dit type bedrijven wil graag zoveel mogelijk weten van wat zich in het bedrijfsleven afspeelt. De meest hosters zullen, even los van de verschillende dresscodes en het jargon, geen moeite hebben vertegenwoordigers van dit soort bedrijven tegen te komen.

Vraag is of dat zo zal blijven. Aan de ene kant zie je de grote kantoren zich steeds actiever, zo niet agressiever, op de markt voor security diensten begeven. Daarvan kun je nog zeggen dat het de gemiddelde business van een hoster, provider of datacenter weinig raakt. Nu dan de andere kant. Hebben we door hoeveel dit soort ondernemingen investeert in cloudkennis? PWC heeft eind vorig jaar het Poolse Outbox “een bedrijf dat zich specialiseert in cloudtechnologiën en platforms zoals Salesforce, Microsoft Dynamics, Oracle en SAP.” overgenomen. Het bericht kwam pas deze week in de pers. Daarvoor had het al een deal aangekondigd met Skyhigh Networks, waar het draait om security en cloud.

De reden waarom PWC en kornuiten deze stappen zetten is overigens helder: de traditionele accountant-business staat onder druk. De kantoren draaien gewoon minder omzet op die tak van sport. Nieuwe inkomsten zijn nodig en dan ligt inspelen op security en cloud voor de hand. En precies daar is het voor de reeds bestaande cloud leveranciers wel opletten geblazen. We spreken over een nieuwe concurrent die andere ingangen in de (grotere) bedrijven heeft en door die historische link met finance ook eerder de juiste beslissingsmakers, zoals de CFO’s, weet te spreken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.