“Als regionaal datacenter dicht bij klanten”

Dataplace heeft begin juni Datacenter Arnhem overgenomen en dus leggen Gerben van der Veen van Dataplace en Eric van Scherpenzeel van voormalig Datacenter Arnhem uit hoe deze move aansluit op de ambities van de datacenter aanbieder. “We geloven in hoogwaardige regionale datacenters”, aldus Gerben van der Veen.

Managing director Van der Veen gaat direct in op de relatie tussen de overname en de ambities van de datacenter aanbieder. “We zijn overtuigd van de relevantie van hoogwaardige regionaal opererende datacenters. Dat is waar we voor staan en wat we willen bereiken”, aldus Van der Veen. “Dat doen we op basis van onze ervaringen met het datacenter in Alblasserdam, waar onze roots liggen. Vanuit die locatie bedienen we in de regio Rotterdam-Rijnmond voornamelijk klanten die specifieke eisen stellen aan datacenters. Sinds de zomer van 2016 zijn we onderdeel van de Eurofiber Group. Daardoor hebben we nu in Groenekan een datacenter onder onze hoede om klanten uit de regio Utrecht te bedienen. Met de overname van Datacenter Arnhem kunnen we ook klanten in de Oostelijke regio van het land helpen die bewust kiezen voor een regionale aanbieder, gebruik makend van de professionele en financieel stabiele Dataplace-organisatie.”

Voordelen

De vraag waarom klanten in het algemeen voor een regionaal datacenter kiezen, beantwoorden Van der Veen en Van Scherpenzeel samen. Daarbij vallen twee zaken op. Ten eerste zijn er veel klanten die naar een datacenter op maximaal 30 autominuten afstand zoeken. Dat zorgt er voor dat zij dan snel bij hun data en hardware kunnen zijn voor bijvoorbeeld onderhoud. Het tweede wat opvalt, is dat veel klanten persoonlijk contact belangrijk vinden. Dan is het praktisch een datacenter te kiezen dat dicht in de buurt ligt, waar ook onder het genot van een kop koffie met de contactpersoon van gedachte kan worden gewisseld en assistentie gevraagd kan worden van de aanwezige medewerkers.

(Verder lezen? Dit interview is verschenen in Channel Connect nummer 0405 dat hier te raadplegen is)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.