Betrouwbare en beheersbare cloudoplossingen taak van sector

Eind oktober maakte Cisco haar ‘Global Cloud Index 2011-2016’ bekend. Hierin staat dat het totale wereldwijde datacenterverkeer tot 2016 met een factor vier zal groeien tot een totaal van 6,6 zettabyte. ISP Today vroeg enkele experts naar een reactie.

De eerste reactie die we vandaag plaatsen is van Lennard Zwart, managing director bij CloudVPS.

Azië vs. Amerika
Lennard vindt de uitkomsten geloofwaardig klinken. “Ik ben alleen erg verbaast dat qua cloudverkeer en workloads Azië al zo dicht op de hielen van Amerika zou zitten. Hier zou ik nader naar willen kijken voordat ik het voor waar aanneem.”

Vergelijkbare groeipercentages
Zwart ziet overeenkomsten in de groeiverwachting. “Wij zien het verkeer ook in de pas toenemen met de geplaatste CPU, RAM en harddisk. Deze hebben bij ons en in de sector groeipercentages die vergelijkbaar zijn met die in het onderzoek.”

Taak ISP sector
“Er zal nog wat investering in 10Gbit technologie nodig zijn,” zegt Zwart. “Wij zien geen grote bottlenecks op dit moment.” Veel grotere bedrijven en andere partijen met grote hoeveelheden belangrijke data houden volgens Zwart de overstap naar de cloud op dit moment nog af vanwege een gebrek aan vertrouwen. “Het is de taak van de ISP sector deze partijen betrouwbare en beheersbare oplossingen te bieden. Als dit lukt dan kan de cloud nog vele jaren hard doorgroeien.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.