Bijeenkomsten van en voor de sector: dat kan beter

5events-1dag-640De meeste lezers van ISPtoday zijn direct betrokken bij de hostingsector. Zij weten als geen ander dat er voor en door de sector de nodige activiteiten worden georganiseerd. Daarbij gaat het om een breed scala: van een daagse studiebijeenkomsten tot de meerdaagse activiteiten zoals WHD.

In de sector is de werkdruk bovengemiddeld hoog, gevolg daarvan is dat lang niet iedereen altijd aanwezig kan zijn op de door hem/haar gewenste activiteit. Het wordt helemaal lastig als er in korte tijd meerdere interessante bijeenkomsten zijn. Daar gaat de schoen voor menigeen wringen.

Wat ISPtoday signaleert, zie ook de kalender aan de rechterzijde, is dat we daar de komende twee weken mee te maken gaan krijgen. In de week van 7 maart zijn er in Nederland tenminste 10 (!) activiteiten voor de sector. Absolute hoogtepunt vormt donderdag 10 maart dan zijn er in ieder geval 5 bijeenkomsten door  SecureLink, DC Arnhem, Weolcan, Splashawards en PvIB. De week erop is het ook feest: vanaf 15 maart zijn er in Duitsland zowel Cebit als WHD, in Nederland zijn er activiteiten van de HSD, NLVMUG.

Wat voor ISPtoday geldt, geldt voor iedereen: je moet keuzes maken. Overal aanwezig zijn gaat echt niet lukken. We doen een oproep aan de organisatoren van deze events, en de events die nog op de rol staan, eens goed na te gaan waarom een dergelijke concentratie is ontstaan. Dit is namelijk gewoon slecht voor de opkomst.

En voor wie denkt dat dit eenmalig is: Later dit jaar gaat het rond HostingCon EU ook weer fout. Nu al zijn er de eerste helft van de week drie activiteiten gepland die allemaal iets met hosting en datacenters te maken hebben.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.