Boekbespreking: Ondernemers hebben nooit geluk

De ISP-branche is erg collegiaal te noemen. Maar soms lijkt het ook wel een grote groep roddelende tienermeisjes. We zijn dan ook stiekem allemaal nieuwsgierig wat er bij onze collega providers gebeurt. Ali Niknam, eigenaar van TransIP, schreef een kort boek over zijn ervaringen. En dat geeft dan ook een mooi kijkje in de keuken bij Ali en TransIP over de afgelopen jaren.

“Ondernemers hebben nooit geluk” is vlot geschreven. Het is vermakelijk, de leuke anekdotes zijn zeker voor collega’s uit de service provider branche erg herkenbaar. En de personen soms waarschijnlijk ook. Het is ook inhoudelijk, er zit voldoende detail en diepgang in het boek om te boeien zonder dat het pretentieus wordt.

Het boek gaat in hoofdzaak niet eens zo zeer om de gebezigde techniek, maar meer om het ondernemerschap dat nodig is om van een bedrijf een succes te maken. Met name dat vormt ook het hart van het boek. De liefde en passie voor ondernemerschap. En ook voldoende doodnormale en praktische voorbeelden van wat Niknam onderweg heeft ervaren en geleerd. Zijn openheid maakt het boek authentiek en voor andere ondernemers, zeker in de ISP-branche, zeer herkenbaar.

Natuurlijk zijn er voor elke TransIP ook een aantal bedrijven brandend ten onder gegaan. Dus Niknam heeft – gelukkig!? – het goede perspectief om een boek als dit als succesverhaal te hebben kunnen schrijven.  Maar dat het in zijn geval niet alleen geluk is geweest, daar heeft hij mij in elk geval van kunnen overtuigen. Het lezen waard.

Ali Niknam – Ondernemers hebben nooit geluk (Uitgeverij Scriptum | ISBN 978 90 5594 893 2), kan je voor 16,95 bestellen bij onder andere bol.com.

Exclusieve eindejaarsactie:
Ali Nikam heeft voor de lezers van ISP Today drie exemplaren van zijn boek beschikbaar gesteld. Om een exemplaar te bemachtigen tweet je de link naar dit artikel met de hashtag #ondernemershebbennooitgeluk. De eerste drie reacties, krijgen een exemplaar opgestuurd! Op maandag 2 januari maken we de winnaars bekend.


Dave Aaldering is eigenaar van Aaldering ICT en projectleider van Breedband Arnhem. Elk jaar organiseert hij de ISP Kartcompetitie, het jaarlijks terugkerend evenement voor de Internet Service Provider branche.