Cloud adoptie – een paar cijfers

bitglassblogWe horen en lezen veel over het groeiend gebruik van cloud. Bedrijven en instellingen maken in groten getale de overstap. Daar zijn eerder deze week weer een paar leuke cijfers over gepubliceerd. Eweek verwees in een artikel naar metingen van Bitglass. Dit bedrijf claimt realtime verkeersgegevens van 120.000 bedrijven te analyseren. Bedrijven verspreid over de hele wereld en dat geeft dus een ander resultaat dan andere metingen die zich vaak beperken tot een handvol aantal landen.

De cijfers: overall toename van cloud gebruik 71%. Bij bedrijven in gereguleerde sectoren, die door regels minder snel overstappen, is de cloud adoptie verdrievoudigd. Andere sectoren verdubbeld. Verklaring: gewone bedrijven zijn al verder, dus daar is de groei iets lager.

Voor de gereguleerde sectoren (banken, verzekeraars, medisch) geldt verder dat ze nu die stap naar de cloud kunnen maken mede is ingegeven door betere encryptie tools. Volgens Bitglass maakt dat overstap naar (goedkopere) public cloud diensten mogelijk.

De sector die het snelst overstap naar de cloud is volgens het onderzoek trouwens het onderwijs. Daar is de cloud adoptie 83%.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.