Cloud en HRM

Cloud630416Als cloud en HR in een adem worden genoemd zal de lezer wellicht denken dat het zal gaan over een bedrijf met veel personeel dat met de overstap naar een SaaS toepassing tijd, energie en werk bespaart. Daarover gaat het hier niet, waar we aandacht voor willen vragen is namelijk de inzet van HR software bij kleinere ondernemers en mate waarin die bereid zijn daarvoor een cloud toepassing in te zetten.

Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om start-up bedrijven, die zitten vanaf de eerste dag al maximaal in de cloud, al was het maar om kosten te drukken. Nee, de echte reeds jaren bestaande MKB bedrijven die vertrouwd zijn met eigen hardware en conventionele IT eisen hebben, lijken als het op cloud aankomt nog eens te struikelen over de HR oplossing waarvoor ooit is gekozen. Maatwerk dat perfect voldoet, maar wel op basis van een conventionele architectuur. Een uitdaging voor elke IT trouble solver en een klus die nog opvallend vaak eindigt met de conclusie dat dit maar buiten de migratie moet worden gehouden totdat er een betere oplossing is.

Sinds vorige week is voor dit type toepassing een extra horde ontstaan. Opeens realiseert zich een groot aantal HR medewerkers dat er nog een reden is niet naar de cloud te gaan: dat is namelijk niet legaal, want dan staat de data in de USA. In hoeverre dat laatste juist is, daarover valt te twisten. Wat echter meer dan ooit een rol speelt en waar meer rekening mee gehouden moet worden bij cloud migraties zijn de HR applicaties.

Door de huidige onrust die is ontstaan rond het afschieten van de Safe Harbor deal ligt daar natuurlijk wel een kans voor cloud aanbieders van HR applicaties die de diensten wel aanbieden op basis van hosting in Nederland of elders in de EU.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.