Datacenter efficiency de rode draad bij de unieke propositie van Switch

Het Nederlandse datacenter landschap lijkt weinig gevarieerd. De meeste datacenters leveren al dag en jaar hetzelfde handjevol diensten: housing, stroom, koeling en connectiviteit. Een kleine groep levert daarnaast ook andere diensten. Tot die categorie behoort Switch Datacenters uit Amsterdam. Het bedrijf heeft een interessant portfolio gebaseerd op een heldere visie op de toekomst. Die combinatie is uniek voor de Nederlandse markt.

Switch Datacenters is in 1998 gestart en behoort daarmee tot de meest ervaren Nederlandse partijen, aldus CEO en mede oprichter Gregor Snip. Het bedrijf exploiteert drie datacenters in de metroregio Amsterdam, twee zijn gebouwd in opdracht van Switch, het derde betreft een bestaand datacenter dat na de overname grondig is gerenoveerd om aan de eisen van Switch te kunnen voldoen. Daarmee is een tweede activiteit van Switch genoemd: het runt niet alleen datacenters, het bepaalt ook het design, binnen- en buitenzijde. “Dat doen we niet alleen voor onze eigen gebouwen”, legt Snip uit: “we zijn ook actief als ontwerper en opdrachtgever voor de bouw van wat wij noemen wholesale datacenters.”

(Het hele interview met Switch Datacenters is te lezen in het Datacenter & Clouddossier 2018)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.