Datamigraties vaak gepaard met ongewenst data verlies

kroll630400Kroll Ontrack heeft 15 maart weer eens via een persbericht melding gemaakt van onderzoek. Deze keer gaat het over ongewenst verlies van data. Op basis van 600 door IT professionals ingevulde vragen lijsten claimt het bedrijf het volgende.

In 32% van de gevallen gaat er tijdens een datamigratie en/of OS upgrade iets mis. En hoewel 57% (!) van die 600 profi’s zegt al voor het proces back-up maatregelen te treffen is er dat niet de garantie dat de back-up ook werkt, over actuele data beschikt. Daarmee is deze editie van het onderzoek een bevestiging van de eerdere edities. Kort samengevat: met het maken van back-ups ben je er nog steeds niet. Frequentie en kwaliteit zijn hier de kritische factoren.

Je zou denken en hopen dat een dergelijke ervaring of score de IT profi aanzet tot ander gedrag. Bijvoorbeeld door meer aandacht te besteden aan die twee factoren, maar helaas. Kroll meldt dat er genoeg andere zorgen zijn dan niet correcte back-ups. De zorg dat door defecte hardware (zei daar iemand legacy?) data verloren gaat houdt 22% van de profi’s bezig.

Klinkt als een uitgelezen kans voor bedrijven die online storage, back-ups en disaster recovery diensten bieden daar op in te spelen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.