Dit valt op in het AMS-IX persbericht

AMS-IX_logo_RGB_Transparent_onLight-416hoogWoensdag verstuurde AMS-IX een persbericht met als centrale boodschap dat de groei van aangesloten partijen en capaciteit ook de afgelopen periode onverminderd is doorgegaan. Leuk te lezen, maar voor de meeste hostingpartijen niet echt relevant. Peering of 100GE poorten, de begrippen zullen ze herkennen, maar zelf kunnen ze er weinig mee. Zij huren immers ruimte in een fysiek datacenter, een cloud of combinatie. Toch zit er in de verstuurde tekst en infographic iets waar iedereen, dus ook de schakels lager in de keten, van kan leren.

Een van de begrippen die je steeds vaker in de sector hoort is partnership. Bedrijven kunnen het niet meer alleen aan, moeten samenwerken en daarvoor zijn partners nodig. Het optuigen van een partnernetwerk is een tak van sport waar grote en kleine bedrijven veel tijd in stoppen. Hoe succesvol dat kan zijn laat AMS-IX dus zien, 77% van de nieuwe klanten komt via bestaande partners en resellers. Wat het geheim van de smid precies is? Vooralsnog is dat iets waar de lezer zelf achteraan moet gaan.

Het andere punt waar de lezer wat mee kan is de toename in IPv6 verkeer. De groei van +17% is op papier, zonder enige context, echt fors te noemen. Voor iedereen die de andere cijfers kent zal duidelijk zijn dat alle ophef van de laatste jaren, vergelijkingen met millennium bug stress en dergelijke, niet juist is geweest. We zien – bij wijze van uitzondering – hier een “techniek” die slechts stapje voor stapje wordt ingevoerd. Een groter contrast met iets als 3G of 4G is bijna niet mogelijk.

Misschien valt er nog meer te leren van het bericht, daarom hier de link

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.