Dit vinden wij nieuwswaardig aan koop Colt door Getronics

Colthead_ISP TodayEen aantal Nederlandse publicaties kwam gisteren met het nieuws dat de cloudactiviteiten van Colt verkocht gaan worden aan Getronics, een roemruchte naam uit de Nederlandse IT historie. Dat nieuws klopt, niemand is de fout in gegaan want alle media hebben zich op het zelfde persbericht gebaseerd. Een persbericht waarin ook nog staat genoemd dat Aurelius de grote partij achter Getronics is.

En voor alle duidelijkheid KPN speelt hier geen rol meer. Ja, het was ooit eigenaar van Getronics, maar dat is voltooid verleden tijd. Colt is ook in Nederland actief met cloud- en datacenterdiensten. Wat dat betreft is het persbericht dus ook voor de Nederlandse markt van belang. Echter wat we niet over het hoofd moeten zien: de deal die nu beoordeeld moet worden door de verschillende toezichthouders omvat niet alles van Colt. Over de activiteiten in Azië wordt geen woord gerept, dus het lijkt erop dat Colt daar als zelfstandige partij door zal gaan. En wat er met de telefonietak staat te gebeuren valt buiten de scope van ISPtoday.

Tot zover is het nieuws over die overname eigenlijk nog niet heel erg spannend. ISPtoday ziet echter ook iets anders. Als je nagaat wat Aurelius de afgelopen periode allemaal heeft opgekocht en waar het nog mee bezig is doemt het beeld op van een partij die in Europese landen bedrijven in het vizier heeft die zelf vooral groot zakelijke klanten bedienen. Getronics in Nederland, een ex-dochter van Deutsche Telekom en nu dan de cloud tak van de telco Colt. Ook al worden er vooralsnog verschillende namen gevoerd, wie goed oplet ziet dat er eigenlijk een nieuwe grote Europese speler ontstaat. En dat is volgens ons het echte nieuws, dat deels tussen de regels van het persbericht verstopt zit

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.