En toen ging het toch opeens over onze sector

future-of-cryptoHet zal wellicht zijn opgevallen, maar er afgelopen week probeerden overheid en bedrijfsleven voor de zoveelste keer de aandacht te vestigen op online veiligheid. Een nationale campagne, op verschillende manieren, door verschillende partijen ingevuld.

KPN was een van die partijen. In het Haagsche hoofdkantoor zijn deze week meerdere bijeenkomsten gehouden. Gisteren, donderdag was er een die op het eerste gezicht totaal geen link heeft regulier online gebruik: “the future of crypto”. Het onderwerp trok ruim 100 belangstellenden, de meesten waren beroepsmatig, door studie of uit pure belangstelling aanwezig. Zij kregen een goede presentatie en gesprekken voorgeschoteld waarbij , dat zal niet verbazen, ontwikkelingen rond crypto voorop stonden. Hoogtepunt was het live debat via video met Phil Zimmermann.

Maar zie wat er gebeurt rond 1:25:27 en later nog eens bij 1:54:18 Daar gaat het gesprek op eens over de veiligheid van de datatransporten tussen datacenters. Dat is iets dat heel veel meer dan de +100 aanwezigen in Den Haag moet aanspreken, namelijk alle lezers van ISPtoday.

 

ISPtoday heeft naar aanleiding van de vragen en opmerkingen over specifiek dat punt een interview gepland met cloud- en datacenterdeskundigen gepland. We zullen dan verder ingaan op deze en andere veiligheidsaspecten rond datatransport.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.