Enthousiasme delen is belangrijk voor sector

Topsprekers, inspirerende onderwerpen en geen parallelsessies waren redenen om op donderdag 2 februari voor Impact 2012 naar Rotterdam te komen. Dit IT-event organiseerden we met het doel te inspireren. Wij vinden het belangrijk om ons enthousiasme te delen met zoveel mogelijk mensen en omdat er nog geen soortgelijk Nederlands event was, was het idee van Impact snel geboren.

Anders
Veel events die in de ISP-sector worden georganiseerd, kenmerken zich door een hoog marketing en sales gehalte. Deze events stellen voornamelijk het product en het bedrijf centraal. Wij vonden het belangrijk om de IT in zijn algemeenheid te belichten vanuit diverse invalshoeken. Bovendien moest het open staan voor eenieder die zich interesseert voor IT.

Inspirerend
Ons doel was daarmee om mensen te inspireren en de IT als sector naar een hoger niveau te tillen. Geen standaard praatjes over de stand van zaken, maar presentatie van hoog niveau die stimuleren en aanzetten tot denken. Met meer dan 100 bezoekers en 4 sprekers ontstond er een inspirerende sfeer waarbij de sprekers interessante visies deelden en er na afloop veel interessante gesprekken vormden.

Leerpunten
Onze branche is niet alleen gebaat bij verdere professionalisering, ook de werkelijke behoefte van de klant verdient meer aandacht. Dat mogen open deuren zijn, toch zien wij nog maar al te vaak dat er diensten worden aangeboden die veel beloven maar uiteindelijk weinig leveren. Vaak worden diensten onkundig beheerd en zijn daardoor onbetrouwbaar. Een tweede punt is de communicatie naar de klanten. Dat hoeft niet altijd persoonlijk te zijn maar wel altijd informatief, eenduidig en respectvol. Als laatste is een eigen visie van enorm belang. Alle producten en productbeleving moeten getoetst kunnen worden aan je bedrijfsvisie.

Mensen die niet bij Impact 2012 zijn geweest, hebben de kans gemist om zich te verrijken met nieuwe kennis en inzichten. Het auteursrecht is bijvoorbeeld een hot topic (zie SOPA, PIPA) en tijdens Impact gaf vooraanstaand ICT-jurist Arnoud Engelfriet zijn visie hierop. Het is natuurlijk ongelooflijk interessant om zijn mening te horen als je dit debat volgt.

Impact in 2013
Impact 2012 was een zeer geslaagd evenement. Onze bezoekers waardeerden het event gemiddeld met een 8 en 98% gaf aan volgend jaar weer te komen. Dat lijkt me een zeer sterke aanmoediging om volgend jaar Impact 2013 te organiseren. Dan zullen we uiteraard streven naar een tenminste net zo hoog niveau van sprekers en voor de afwisseling een andere locatie.


Ali Niknam is eigenaar van TransIP, de grootste domeinnaamprovider van de Benelux.

De video’s van de presentaties zijn binnenkort beschikbaar op www.impact2012.nl. Iedereen kan op die manier zich opnieuw laten inspireren.