Grote groei voor cloud niet verrassend

Eind oktober maakte Cisco haar ‘Global Cloud Index 2011-2016’ bekend. Hierin staat dat het totale wereldwijde datacenterverkeer tot 2016 met een factor vier zal groeien tot een totaal van 6,6 zettabyte. ISP Today vroeg enkele experts naar een reactie.

De eerste reactie die we vandaag plaatsen is van Ronald Voermans, directeur bij Global-e datacenter.

Resultaten
Volgens Voermans zijn de resultaten van de index niet verrassend. “De enorme groei van dataverkeer was al voorspeld. Er komen steeds meer clouddiensten beschikbaar en zowel de consumenten als de zakelijke markt hebben inmiddels een aantal clouddiensten geaccepteerd.”

Groeiverwachting
Voermans verwacht veel van de groei van het wereldwijde dataverkeer. “Misschien dat het nog wel meer gaat worden. Als de mobiele netwerken betrouwbaarder en sneller worden (4G) kan het heel snel gaan.”

Klaar voor de groei?
De infrastructuur van datacenters en internet exchanges zijn klaar voor de groei, denkt Voermans. “Ik denk dat als er problemen komen, dat de bottleneck in de applicatieve-sfeer komt te liggen.”

Rol van sector
De sector moet goed blijven focussen vindt Voermans. “Schoenmaker blijf bij je leest. Zorg voor een stabiel en betrouwbaar platform, houdt je aan de standaarden en geef gevraagde maar soms ook ongevraagde adviezen over infrastructurele zaken. Het is tenslotte onze corebusiness.”

Later deze week de reactie van andere experts in dit vakgebied.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.