Grote vraag naar het juiste personeel

Veel bedrijven in de branche zijn op zoek naar goed en gekwalificeerd personeel. Ik sprak daarover met Dennis Nuijens en Remco Bakker van Cqure, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vinden van IT security professionals.

Zij zien dat informatiebeveiliging belangrijker wordt bij bedrijven en dat de vraag hiernaar steeds groter wordt. Volgens Remco Bakker leidt die ontwikkeling tot vraag naar goed gekwalificeerde mensen. En dan vooral, zoals hij dat noemt, naar mensen die daadwerkelijk ‘boter bij de vis’ kunnen leveren.

Zijn collega Dennis Nuijens vertelt waar de moeilijkheid zit. “Die is om de goede mensen te vinden. Er is namelijk een tekort aan mensen die verstand hebben van informatiebeveiliging, die ook daadwerkelijk op een goede manier bij een klant kunnen functioneren.”

“Informatiebeveiliging betekent wel dat je in je gedrag een bepaald niveau van paranoia accepteert,” geeft Bakker aan. “Er zijn een hoop mensen die dat niet willen.”

“Langzamerhand worden bedrijven steeds meer bewust, maar ze zijn het nog niet genoeg,” laat Nuijens weten. “Dat moet nog ontzettend doorgroeien. Maar ik verwacht wel een versnelling door alles wat over beveiliging in de media is geweest.”

Volgens Bakker vragen ondernemers zich inmiddels ook steeds vaker af wat de strategische waarde is die hun informatievoorziening vertegenwoordigd. “Als je je dat gaat afvragen, hoort daar ook de risico-component bij.”


Rashid Niamat is sinds 2007 zelfstandig adviseur in strategieontwikkeling, implementatievraagstukken en communicatie trajecten rond e-activiteiten en samenwerkingen. Rashid houdt trouw een weblog bij over de internetmarkt.