Hoe zit het nu met de Wet op de Online Kansspelen?

lawfox630415Afgelopen dagen heb je er vast over gelezen of gehoord, het kwam zelfs ter sprake tijdens de Dag van de Domeinnaam gisteren omdat Kees Verhoeven van D66 het noemde als slechte ontwikkeling: de overheid wil per wet het blokkeren van illegale goksites mogelijk maken.Hoe zit dat nou precies?

Nick Vrugt, werkzaam bij LawFox van Wouter Dammers heeft daarover een goed stuk geschreven dat als volgt begint:

Gokken op IP-blokkade kans van slagen?

De Tweede Kamer werkt aan een wetsvoorstel waarin online gokken in Nederland wordt gereguleerd. Onder deze wetgeving is het mogelijk dat aanbieders van online kansspelen hiervoor een Nederlandse vergunning aanvragen. Aanbieders zonder vergunning zijn op basis van deze herziening van de Wet op de kansspelen illegaal. Een heikel punt binnen dit wetsvoorstel is dat de Tweede Kamer voornemens is om een mogelijkheid op te nemen waarbij de speler de toegang wordt ontzegd tot de goksite van de illegale aanbieder door middel van een IP- en DNS-blokkade.

Modernisering kansspelbeleid

De huidige Wet op de kansspelen dateert nog uit 1964 (!), om die reden heeft de ministerraad in 2014 ingestemd met het plan om het kansspelbeleid te moderniseren. Deze modernisering bestaat uit drie grote onderdelen: [….]

(op het blog van Lawfox staat de volledige tekst)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.