Iedereen gaat naar Rust – 1

We kunnen er van uitgaan dat iedereen die ISP Today leest, weet dat er binnenkort in het zuidwesten van Duitsland een activiteit is waar de hele sector voor is uitgenodigd. De fanmail die hierover wordt verspreid wekt echt de indruk dat alles en iedereen komt. Is dat ook zo?
De internet sector is namelijk zo diffuus en breed dat het onmogelijk is die hele massa in een pretpark onder te brengen. Sommigen zullen zich alleen al door de drukte niet aangetrokken voelen die kant uit te rijden, voor anderen is het een extra reden daar te zijn. Een rondje mailen leverde het volgende op: niet iedere Nederlandse hoster, provider, datacenter of hardware vendor gaat naar Rust. Dat is weinig verrassend. Wie wel gaat en waarom dat staat hieronder. Als eerste de integrale reactie van Pim Effting namens de VVR op die twee vragen. Daarna volgen de antwoorden van BIT (Ede), Oxilion (Enschede) en Ikoula ( Frankrijk en Rotterdam) woensdag komen de reacties van een aantal vendoren.

Gelukkig is ook de domeinnaam-branche altijd wel goed vertegenwoordigd op de WHD! Een aantal jaren geleden was “new gtld” echt hot topic. Iedereen was ermee bezig. Nu zal iedereen inmiddels wel van het bestaan weten, maar ze bieden nog steeds veel (commerciële) mogelijkheden. Ik verwacht dus wederom veel aandacht voor dit onderwerp. Zo is er op dinsdag een panel discussie over de toekomst van de domeinnaamwereld van morgen.

Een heel aantal grotere spelers in de domeinnaambranche is ook vertegenwoordigd. Denk hierbij aan bv Tucows, OpenSRS, KeySystems, OpenProvider, InternetX,SEDO, et cetera. Veel registrars kiezen er momenteel voor om niet meer rechtstreeks, maar via een grotere broker in de kopen. Die zullen allemaal hun best doen om nieuwe klanten binnen te halen.

Genoeg dus om te beleven!

Gaan jullie naar WHD en waarom wel/niet?

BIT: Ja, omdat het een evenement is waar je een groot deel van de Nederlandse branche ontmoet, dat is zowel zakelijk handig als gezellig.

Ikoula: We gaan zeker naar WHD. Ik zal er zijn, net als een groot deel van het management. Ik ben er in mijn rol van Ikoula CEO en als lid van CISPE, de associatie van Europese infrastructuur providers voor databescherming.

Oxilion: Ja, we gaan met vier personen. Vanwege de nieuwe technieken, de innovaties van leveranciers. Daarbij willen we netwerken op internationale wijze met zowel bestaande als nieuwe klanten en leveranciers. We kunnen bij dit evenement ook veel concullega’s spreken en zien waar zij meer bezig zijn.

Is er een bepaald doel voor ogen?
BIT: Behalve het leggen en onderhouden van contacten met de rest van de markt niet.

Ikoula: We zijn elk jaar aanwezig om nieuwe kennis op te doen en om andere hosting providers te ontmoeten. De netwerkfunctie van WHD is erg belangrijk voor ons. Dit jaar zal ik ook te vinden zijn op de stand van CISPE om mensen te informeren over de nieuwe Code of Conduct met betrekking tot databescherming.

Oxilion: Ons grootste doel is dat we samenwerkingen willen starten en bestaande samenwerkingen willen verbeteren.

Wat kunnen jullie in Rust dat op de andere en eigen events in Nederland niet kan?
BIT: Een deel van de Nederlandse bezoekers komt wel naar Rust en ontmoeten wij niet op andere events. Daarnaast is het ook wel eens goed om te horen wat er in onze omringende landen speelt, dat hoor je wel tijdens WHD en niet op andere events.

Ikoula: WHD is de beste plek om service providers uit andere landen te ontmoeten,  om informatie en ervaringen uit te uitwisselen. WHD is naast een belangrijke inspiratiebron ook een prettige plaats om nieuwe contacten op te doen en samenwerkingen te sluiten.

Oxilion: Vanwege het internationale karakter spreken we partijen die normaal niet in de buurt zijn. Doordat het meerdaags is, is er voldoende tijd om meerdere partijen te spreken.

 

(De vragen zijn beantwoord door Larissa namens BIT, Jules-Henri van Ikoula en Neelke namens Oxilion)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.