Iedereen gaat naar Rust – 2

Een rondje mailen leverde het volgende op: niet iedere Nederlandse hoster, provider, datacenter of hardware vendor gaat naar Rust. Dat is weinig verrassend. Maar wie gaat wel en waarom, dDaarover schreef ISP Today afgelopen maandag. We stelden de volgende vendoren (Cloudian, Juniper en Tintri), dezelfde vragen en kregen dit als antwoorden.

 

Gaan jullie naar WHD?

Cloudian: Ja

Juniper: Ja wij gaan absoluut, ook zijn wij sponsor van de ISP Connect-netwerkborrel op 27 maart, ‘ Holland goes WHD’

Tintri: Ja, we gaan, We hebben bij Tintri een sterke focus op Internet Service Providers. We gaan twee man sterk, het is de eerste keer de we vanuit de Benelux naar Rust gaan. Vorig jaar waren onze Duitse collega’s er en daar kwamen leads voor ons uit.

Is er een bepaald doel voor ogen?

Cloudian: ja, we willen in contact/gesprek komen met Service Providers/Hosting providers in Europa. Cloudian kan hen helpen om Storage as a Service aan te bieden aan hun klanten voor een prijs die lager is dan Amazon/Google. In de software is multi-tenancy, QoS, chargeback etc, al volledig aanwezig, dus de xSP kan voor relatief lage kosten een eigen platform neerzetten (in het eigen data center/achter de eigen firewall)

Juniper: Het belangrijkste doel is iedereen weer eens te spreken in een informele omgeving en te horen welke trends er spelen. Zelf nemen we alvast wat spullen mee die op een innovatieve manier laten zien dat je BGP tabel sneller kan convergeren, je BRAS na een hickup weer sneller beschikbaar is voor zakelijke klanten en presenteren we een uiterst kostenefficiënte 10G border router die alle buzzwords van NFV, tot vMX in 1 doos samenbrengt.

Tintri: We willen graag leads binnenhalen en hebben dit jaar een gecombineerd Nederlands/Duitse stand. Er zijn veel Nederlanders en de DHPA is er ook, dat toont ook wel het belang van de WHD.

Wat kunnen jullie in Rust dat op de andere en eigen events in Nederland niet kan?

Cloudian: Voordeel is dat er providers uit heel Europa komen. We kunnen hierdoor in korte tijd veel eerste contacten leggen, bestaande contact bestendigen en onze partners aan elkaar voorstellen om zo het netwerk van onszelf en onze partners uit te breiden. We kunnen uiteraard ook eigen events organiseren, maar dan zou je dat per land/regio moeten doen, wat meer tijd kost en niet noodzakelijkerwijs goedkoper hoeft te zijn dan het sponsoren van dit evenement.

Juniper: WHD voelt als een ‘hutje op de hei’-sessie om te brainstormen met de industrie. In Rust is is de sfeer ontspannen, wij zien dit als een uitje. In Rust kun je op een ongedwongen manier aan relaties werken. De Nederlandse events zijn veel meer zakelijk en strak in geregeld.

Tintri: Ik vergelijk WHD een beetje met Storage Expo voor ISP’s, zoiets is er niet in Nederland. Om zoveel mensen uit de hosting sector bij elkaar te ontmoeten, moet je echt naar Rust.

 

 

(De vragen zijn beantwoord door Egbert V. van Cloudian, Marcel van O. namens Juniper en Verron M. van Tintri)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.