Is bezoek aan de Cebit nog nodig?

cebit630415Over iets meer dan een week is het zover, dan gaat de zoveelste editie van Cebit Hannover van start. Door een opvallend slechte timing (of is het juist met opzet gedaan) is er een overlap met WHD elders in Duitsland. De verwachting is dan ook dat de meeste Nederlandse providers voor het pretpark kiezen en de enorme hallen in Hannover links laten liggen.

Daarnaast horen we al langer dat Cebit niet meer de juiste plek is om kennis op te doen. Dat ziet de organisatie – zeker dit jaar – wel heel anders. Door het voegen met een aangepaste bijeenkomst van DatacenterDynamics claimt men het grootste cloud event ter wereld te zijn. Als je door de lijst van exposanten scrollt zie je inderdaad de nodige bekende namen, dus de internationale SaaS aanbieders evenzo als lokale Duitse bedrijven die cloud diensten. Dat is cloud, maar is de aanwezigheid van een serverrack leverancier of leverancier van kabelgoten nu echt iets dat met cloud te maken heeft?

Cebit heeft waarschijnlijk ingezien dat het stoffige imago moest worden veranderd. Door samen te werken met DCD en zich zelf te profileren als hét cloud event hoopt men meer en vooral ook andere bezoekers te trekken. Dat is op zich een interessante ontwikkeling, maar of het gaat werken? Nog even los van de wel erg makkelijke keuze tussen Rust of Hannover, wat is er nu exclusief or uniek aan Cebit Hannover? Als je iets met cloud doet heb je in Nederland de nodige kleinschaligere events en voor het grote werk ga je naar een van vendorshows zoals die van VMware. Sinds kort hebben we dan ook nog eens de Europese editie HostingCon in Amsterdam. Dat zijn stuk voor stuk events met als extra pluspunt dat je er met alleen maar vakgenoten te maken te hebt en niet met bezoekers die onderweg zijn naar de hal met lamineermachines.

De vraag is dus: hebben we anno 2016 nog wel een Cebit nodig?

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.