ISP Today Update: inspectie glasvezelconnectoren essentieel

In deze ISP Today Update: Stephan Peute, accountmanager Fiber Optics bij Simac Electronics. Volgens hem moet iedereen in de sector zich bewust worden van het belang van reiniging en inspectie van glasvezelconnectoren.

De glasvezelnetwerken in Nederland groeien hard. De snelheden en optische vermogens nemen toe, waardoor netwerken steeds intensiever worden gebruikt. Waar voorheen geen problemen werden geconstateerd, maakt Peute nu steeds vaker mee dat netwerkoperators en-eigenaren problemen hebben in hun netwerk nadat ze bijvoorbeeld een snelheidsupgrade hebben doorgevoerd. De oorzaak: vuile connectoren.

Door het kort aanraken met een vinger of zelfs het likken aan een connector, kan een connector erg bevuild raken. Hierdoor ontstaat reflectie van het signaal en veroorzaakt het kapotte verbindingen of verbrandde connectoren.

De oplossing is natuurlijk het goed reinigen van een connector, vlak voordat je hem opneemt in een netwerk. Peute laat in de video zien hoe je dat doet en wat de verschillen zijn tussen een vuile en schone connector.


Heb jij ook een onderwerp voor een ISP Today Update? Stuur een mailtje naar de redactie en kom langs op het redactiekantoor voor jouw update!

About the author

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.