Kijk en luister tip: het SNIA YouTube kanaal

Eind September werd ergens in Californië de Storage Developer Conference 2017 gehouden. Dat is een belangrijk evenement voor de storage industrie. Er wordt gesproken over standaarden, verbeteringen en onderzoeksresultaten.

Het nadeel van dit soort events is dat ze amper toegankelijk zijn voor 99% van de lezers van ISP Today. Te ver weg, te duur en het duur te lang. Alleen grotere bedrijven zouden in principe hiervoor de middelen en tijd vrij kunnen maken. De vraag is dan nog steeds wel of het hele programma interessant genoeg is.

Gelukkig leven we in het YouTube tijdperk. Video opnames van de meeste SDC presentaties zijn recent online gezet op het YouTube kanaal van SNIA, the Storage Networking Industry Association. Dat is de organisatie van het event en tegelijkertijd de belangrijkste koepel voor zowel strorage aanbieders als bedrijven die je grootverbruikers kunt noemen. SNIA heeft bedrijven als Microsoft, Seagate en T-Systems als lid. Tot zover bekend zijn er geen Nederlandse bedrijven aangesloten, ook niet bij het Euorpese Chapter.

Wat ook erg prettig is dat zo goed als alle presentaties, weliswaar in PDF vorm, beschikbaar zijn gesteld. Wat we nu hebben is een enorme hoeveelheid video’s en documenten waar iedereen die iets doet het hardware en software beheer wat aan heeft. Je kunt in plaats van naar soaps de komende weken elke avond naar 100 video’s kijken die allemaal gaan over “everything storage”.

Een dergelijke concentratie van vrij toegankelijke video en documentatie rond een thema is redelijk uniek. Het overweldigende aanbod komt in de buurt van de CCC mediatheek, maar dat is natuurlijk een heel ander thema. Overigens niet helemaal, want in de SNIA mediatheek valt genoeg te zien en te lezen over veiligheid van en rond storage technieken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.