Megaport: “Partners onontbeerlijk in ons model”

Cloud en SDN lijken termen die niet bij het kanaal maar bij een hele andere sector horen. Toch zijn ze belangrijk voor bedrijven en dus voor ICT-resellers. “Bedrijven kunnen via ons heel makkelijk netwerkcapaciteit bijschakelen”, zegt Mark Cooper van Megaport, aanbieder van softwaregebaseerde interconnectiviteit.

Bij cloud- en netwerkdiensten, zoals Software Defined Networking (SDN) staan de partners centraal, vindt Executive VP Mark Cooper die tot doel heeft de bekendheid van Megaport ook in Nederland te vergroten. Volgens Cooper is cloud momenteel de duidelijkste trend in het IT-landschap. “Cloud staat voor flexibel en schaalbaar, geen lastige investeringen en diensten niet langer afnemen dan strikt noodzakelijk. Die eisen gelden inmiddels voor compute power, applicaties en storage. Wat aan het lijstje ontbreekt is connectiviteit.” Daarmee komt de core business van Megaport ter sprake. De van oorsprong Australische onderneming is actief in vier continenten en biedt private networking op basis van SDN.

(Verder lezen? Het interview staat in Channel Connect nummer 0405 dat hier kunt lezen)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.