Meijer: ‘Internet is het grootste mondiale samenwerkingsproject van de mensheid’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=2k7vhadlSlQ&w=630&rel=0]

In aanloop naar onze zomerserie met videogesprekken vanaf de OHM2013, publiceren we vandaag een gesprek dat we eind juni hadden met Roelof Meijer (SIDN). Wij vroegen hem om kort terug te blikken op het internet tussen eind 2012 en begin 2013.

In het videogesprek stipt Meijer de security-incidenten bij registrars aan en benoemt de DDoS-aanvallen van begin dit jaar. Hij ziet daarbij dat er nu veel aandacht is gekomen voor security, maar ook een keerzijde dat mensen die al voorzichtig waren nu weer een stapje terug doen.

Zijn boodschap: “Als sector moeten we er het belang aan hechten om het vertrouwen te winnen. En dat kan alleen maar in een hele goede samenwerking tussen marktpartijen en de overheid. Doe daar allemaal aan mee, want dat vertrouwen is cruciaal.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.