Niet naar Cebit – wel naar NLVMUG?

NLVMUG630415Gisteren vroegen we: waarom zou je naar de breed opgezette Cebit, Hannover gaan als je in Rust meerdere dagen het met alleen maar vakgenoten over alleen maar hosting gerelateerde zaken kunt hebben.

Die keuze lijkt makkelijk te maken. Vandaag een andere vraag: waarom naar Rust als je ook in Den Bosch bij de Nederlandse VMware Usercon (NLVMUG) kunt zijn? Dat VMware en de hostingsector meer met elkaar te maken hebben dan Cebit en de sector is iedereen wel duidelijk, daarom is die vraag waarschijnlijk lastiger te beantwoorden.

We gaan dat niet doen. We draaien het om: twee deelnemers van NLVMUG zijn benaderd met de volgende vragen: (1) waarom sta je er, (2) wat is de verwachting en (3) hoe verhoudt dit zich met de andere events?

Gerrie de Jongh, Field Marketing Manager bij Juniper Networks: dit jaar is een cruciaal jaar omtrent Security voor Juniper. Daarnaast opent VMware de deuren voor integratie met 3e partijen zoals Juniper in het VMware NSX product. Op beide vlakken hebben wij veel nieuws te melden. De integratie tussen Juniper en VMware word sterker en integreert zowel in het netwerk verkeer, als in de management laag.”

Wij hopen op VMUG onze visie op Netwerken en Security bekender te maken onder de gebruikers groep van VMware in Nederland. De VMUG is een belangrijk evenement, omdat we direct spreken met de beheerders en ontwerpers van (Software Defined) Data Centers in Nederland.”

En over het verschil met de andere events: de NLVMUG heeft een meer lokaal karakter maar kent wel een bredere deelname dan alleen hosting partijen, die zijn inderdaad meer op WHD/Rust.”

Jacco Gunsing, regional sales van Zerto: Waarom wij op de VMUG zijn? Omdat daar onze klantenbase naar toe gaat, echte kenners, echt geïnteresseerden. Wereldwijd participeren wij in VMUG’s en Nederland hoort daarbij. Het was afgelopen jaar met bijna 1.000 bezoekers voor ons heel succesvol. Het is een feest van herkenning, en je kunt er mensen spreken die je anders alleen aan de telefoon krijgt of mailt”.

Ik ga er van uit dat deze dag net als vorig jaar helpt de relaties te versterken. Dat doen we door visibility, waarbij de techniek en niet de sales vooropstaat, verder leveren we een spreker.”

Het verschil met andere events die je noemde, maar ook met het grote VMworld is dat het daar allemaal wat vluchtiger is. Bezoekers zien het wat eerder als je dagje uit, terwijl op dit soort lokale events je echt de diepte in kunt gaan”.

 

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.