Normaal negeren we overnames, maar voor Nimble …

… maken we een uitzondering. De reden daarvoor is dat de case onvergelijkbaar is met bijvoorbeeld het huwelijk tussen Dell en EMC. Daar ging het om twee typische vertegenwoordigers van de gevestigde orde. Nu is die status niet aan de orde en ook iets als gelijkheid tussen de partners is ver te zoeken.

En dat is nog maar een aspect van het verhaal. Het is namelijk echt opvallend om te zien hoe de reacties toen (bij DellEMC) en nu (HPENimble) zijn. In het eerste geval was er eigenlijk sprake van weinig reacties waaruit onrust of vrees bleek. Het besluit van Nimble zich in de armen te werpen van de kolos HPE roept online en offline andere reacties op. We horen en lezen over teleurstelling. Een partij die “gelijkwaardig” werd gevonden, passend bij een ondernemende cultuur die een deel van de afnemers belangrijk vindt, wordt nu deel van iets waar minder of geen affiniteit mee is. Dat is duidelijk emotie en amper ratio. Dat valt op.

Wat ook opvalt is dat de concurrentie (en bij storage is die groter dan elders) hierdoor direct een tandje bijzet. Partijen als Tintri en Tegile (er zijn echt veel meer) weten hier op in te spelen door te onderstrepen dat ook zij over alle goodies beschikken (en natuurlijk zijn die veel beter) die schijnbaar voor HPE een reden waren Nimble uit de markt te halen. Vertaal dat maar als: als HPE dat belangrijk vindt, dan is het dat ook!

In de reactie van Tegile en consorten op Infostor komt trouwens nog een heel goed punt naar voren. Storage vendoren hebben het laatste jaar harder dan ooit ingezet op strategische allianties en partnerships. Nimble deed daar ook hard aan mee. Wat is nu de waarde van al die deals, bijvoorbeeld die met Lenovo, als HPE aan het roer komt te staan. Het is goed voorstelbaar dat er resellers en partners, maar ook gebruikers zijn die daar moeite mee hebben.

Samengevat: de overname schudt meerdere partijen (zowel aanbieders als afnemers) om verschillende redenen wakker.

Iedereen die dat onaangenaam vindt is er van uitgegaan dat zaken doen met een structureel verlies draaiende onderneming vrij van stormachtige ontwikkelingen zal zijn heeft dus iets niet onder ogen willen zien. Die groep moet misschien vooral blij zijn dat er een koper is gevonden. Voor het zelfde geld was de stekker eruit getrokken en dat is een optie die in storage-land wel eens vaker is gehanteerd.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.