Pommier: ‘Backups bij MKB onder de maat. Kans voor cloud- en hostingsector’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=M2aH7hsAOtE&w=630&rel=0]

In de cloud- en hostingwereld vinden in rap tempo veel veranderingen plaats. ISP Today sprak met Gilles Pommier, Director Channel EMEA bij Veeam, over de ontwikkelingen en trends bij deze veranderingen. Hij ziet dat virtualisatie dé standaard is en vrijwel alle workloads gevirtualiseerd zijn, waardoor hostingbedrijven nieuwe business kunnen ontwikkelen.

Tijd voor volgende stap
“Uit ons eigen onderzoek in Europa blijkt dat 85% procent van het MKB problemen ervaren met het maken van backups,” vertelt Pommier. “Bij 33% vindt het maken van een backup van hun virtuele omgeving helemaal niet plaats. Dat is een enorme uitdaging voor de hostingsector, gebaseerd op het feit dat virtualisatie leidend is en dat bedrijven vertrouwen hebben is de providers die deze dienstverlening aanbieden.” Volgens Pommier is het daarom tijd voor de volgende stap: ‘Backup as a Service’ en ‘Disaster Recovery as a Service’.

Kans voor sector
Hij legt uit wat Veeam hierin kan betekenen en dat hostingbedrijven nieuwe producten kunnen ontwikkelen om zo de hosting- en cloudverkoop te bevorderen. Toch denkt hij niet dat hostingbedrijven nog niet genoeg bovenop het fenomeen ‘data protection’ zitten. “Bedrijven investeren er steeds meer in,” legt Pommier uit. “Elektronische data is het belangrijkste wat ze bezitten en dat moet worden beschermd. Hosters en cloudproviders die deze data hosten, zullen hun klanten van data-bescherming moeten voorzien.”

Koppelen
Zijn advies aan cloud- en hostingproviders is om niet alleen maar te investeren in virtuele machines, maar ook aan oplossingen daaromheen. “Zoals bijvoorbeeld ‘Disaster Recovery as a Service’, ‘Backup as a Service’, ‘Migration as a Service’ en ‘Monitoring as a Service’. Het koppelen van dit soort oplossingen aan je VM’s, dat is de toekomst.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.