Simac Cloud Exchange – de snelweg naar externe clouds mogelijk gemaakt door DCspine

In Channel Connect van mei 2018 werd stilgestaan bij het innovatieve connectiviteitsaanbod van DCspine. Daarbij stond het onderling verbinden van datacenters middels hoge capaciteit, on demand verbindingen via glasvezel centraal. De dienst is ook het antwoord op situaties waarbij organisaties via datacenters met externe clouds verbonden willen worden. Simac uit Veldhoven was bereid dat met een bestaande klantcase toe te lichten.

Bas van der Wijst, manager Cloud & IT Service Delivery van Simac staat eerst stil bij de klantgroepen waar hij zich op richt. “Simac heeft meerdere bedrijfsactiviteiten. Wij richten ons o.a. op het aanbieden van managed services en daarbij spelen onze datacenters een centrale rol.” Klanten die van deze dienst gebruik maken zijn vooral MKB+ en (kleinere) enterprise organisaties met het hoofdkantoor, en daarmee de meeste data, in Nederland. Deze klantgroepen bewegen net als de rest van de markt steeds meer naar de cloud.

(Het hele interview met DC Spine en Simac is te lezen in het Datacenter & Clouddossier 2018)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.