Uitbreiding in Dronten – meer dan een mijlpaal voor Serverius

Acht jaar geleden startte Serverius in Dronten en is sindsdien fors gegroeid. Ook het tweede datacenter in Meppel zit zo goed als vol. Daarom wordt momenteel het bestaande datacenter in Dronten vernieuwd en gelijk qua omvang verdubbeld. Gijs van Gemert spreekt over de start en de veranderingen.

Alles naar 2N+1

De nieuwbouw van de locatie Dronten is net gestart. “We hebben vorig jaar het pand hiernaast gekocht en zullen dat verbinden met het bestaande datacenter. Dat is meer dan een kwestie van muurtje doorbreken en de vloercapaciteit met factor twee laten toenemen”, legt van Gemert uit. De panden worden tot op de stoeptegels gestript en voorzien van alles dat nodig is voor een modern en veilig datacenter. “Eind 2017 hebben we de verbouwing annex uitbreiding van het datacenter in Meppel afgerond en dat is op veel punten nu de blauwdruk voor Dronten”.

 

(Het hele interview met Serverius is te lezen in het Datacenter & Clouddossier 2018)

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.