Update-videogesprek: ‘Uitdaging om netwerken simpeler te maken’

In onze serie update-videogesprekken vandaag Eric van Gend, sales manager van Brocade Communications. Hij ziet dat er veel veranderingen in de ISP-sector plaatsvinden. “Alles gaat sneller, we slaan met elkaar steeds meer data op, datacenters groeien als kool, het is bijna niet meer bij te benen. De netwerkinfrastructuren en de netwerktopologie die daarvoor gebruikt worden, barsten uit hun voegen. Dit gaat zo langer niet, er is veel aan de hand.”

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jYUEGl2m5Fk&w=630&rel=0]

Netwerken moeten veranderen
Als voorbeeld omschrijft van Gend dat datacenters groter worden, waarbij een consolidatieslag naar grote datacenters plaats vindt. “Organisaties besteden ook steeds meer uit aan datacenters om daar hun grote servers te hosten. Dus het wordt één grote samenvoeging van allerlei verschillende bedrijven bij elkaar, op één plek en daardoor wordt het heel groot. Omdat het zo groot wordt en we slaan ook met z’n allen nog meer op, betekent dat de hoeveelheid verkeer die alleen als tussen servers gaat zo hoog wordt dat het huidige netwerk en de wijze waarop we het netwerk gemaakt hebben niet meer zo kan.”

Van Gend noemt ook het feit dat datacenters wel groter worden, maar de hoeveelheid mensen die dat datacenter moeten onderhouden niet. “Dat gaat natuurlijk niet samen. Dat betekent dat we moeten gaan zorgen dat mensen die dat werk moeten doen, dat een stuk makkelijker moeten doen.”

Efficiëntie-uitdaging
Volgens van Gend moet de sector efficiënter gaan werken en netwerken efficiënter gaan indelen. “En dat is wat wij doen met Ethernet Fabrics. Onderzoekinstantie Gartner heeft dat ook gezien en dat onderschreven door Brocade een visionair te noemen.” Van Gend nodigt mensen in de sector van harte uit om de uitdaging waar we volgens hem voor staan met beide handen aan te pakken.


Ook een visie met de ISP-sector delen? Mail je suggestie naar de redactie van ISP Today!

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.