Waar grote bedrijven aan denken als het om IT gaat

IDC_Juniper201606Tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door Juniper, werd onder andere gesproken over de toekomst van WAN en de mogelijkheden van software defined WAN in het bijzonder. Logisch, want daar heeft het bedrijf het enige te bieden.

De doorsnee MKBer zal daar echter niet van wakker liggen, zelfs voor de meeste providers is dat meer een nice to know dan een need to know. Is dat soort bijeenkomsten dan compleet nutteloos voor wie zich als MKBer op het MKB richt? Nee, een van de dingen die de gemiddelde hoster al jaren weet is immers dat je aan de eerste offerte aanvraag niet kunt zien hoe groot die klant is. Achter die eerste aanvraag voor een simpele dienst kan makkelijk een bedrijf schuil gaan dat internationaal actief is en een omzet behaalt dat het tot een enterprise maakt.

Daarom dus dat ISP Today op basis van die Juniper bijeenkomst enkele cijfers doorgeeft die betrekking hebben op de grotere ondernemingen. Het gaat daarbij om een vraag die IDC speciaal heeft gesteld aan +1000 IT managers in West Europa bij dat soort bedrijven en Nederland is een van die landen.

Op de vraag “Wat zijn de belangrijkste redenen voor IT en netwerk investeringen in de komende 12 maanden” waren meerdere antwoorden mogelijk.

  • Op de eerste plek staat met 45% Verhoging van productiviteit. Dat klinkt normaal. IT is er om mensen beter te laten werken en processen beter te laten verlopen.
  • Dan komt de gedeelde tweede plaats: 42% zegt specifiek dat ze het doen om klanten te werven en te behouden. Dat wordt vaker genoemd dan het ontwikkelen van nieuwe diensten!
  • Eveneens 42%: de wens kosten te reduceren.

Voor enterprises gelden lang niet altijd dezelfde prioriteiten als voor het MKB. Toch is deze uitslag opvallend genoeg om er eens over na te denken. Misschien moet je als aanbieder van IT diensten ook benadrukken dat je aanbod bijdraagt die doelstellingen te behalen. Dat geldt natuurlijk niet voor een doorsnee website. Hoewel…. Het blijft in iedere geval uitermate intrigerend dat werving en behoud van klanten zo duidelijk wordt gelinkt aan IT.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.