Waarom en wat moeten we met blockchain?

WEF-blockchain590430Het is zeker nog geen mainstream, maar het begrip blockchain wordt onmiskenbaar vaker genoemd. En zoals met elke belofte, we moeten nog maar zien hoe ver de feitelijke mogelijkheden af liggen van wat de kenners en visionairs ons nu voorhouden.

Na dat eerst start-ups en enkele banken, vervolgens zelfs de nationale banken wezen op de voordelen is het nu de beurt geweest aan het WEF (World Economic Forum). Deze club heeft nu ook Distributed ledger technology (DLT) – aka blockchain ontdekt als the next big thing voor de banking industrie.

Fijn zul je denken, ik ben een hoster, geen bank dus wat moet ik er mee? Het antwoord is te vinden in de 130 pagina’s tellende bevinding van het WEF: niet alleen wordt cloud expliciet genoemd als een van de verplichte onderdelen van de toolbox, waarin ook DLT zit waarmee de financiële sector in brede zin mee aan de slag zal moeten gaan. Met die toolbox is dan schijnbaar weer een hele hoop mogelijk, het meeste valt ver buiten de scope van ISP Today.

Dat anno 2016 een gezelschap van deze omvang en samenstelling (vanuit Nederland trouwens wel de ING, niet de andere banken) zegt dat cloud verplichte kost moet zijn voor een sector die nog steeds niet geldt als de meest fanatieke gebruikers is opmerkelijk te noemen. Precies dat is de waarde van deze publicatie

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.