Waarom zou je naar HITB 2017 gaan?

Op maandag 10 april is het weer zo ver, dan begint in Amsterdam een nieuwe editie van Hack in the Box. De achtste deze keer om precies te zijn. ISP Today vindt het belangrijk dit event bij de lezers onder de aandacht te brengen en zal zelf aanwezig zijn gedurende de talks.

Waarom is HITB belangrijk voor een doorsnee hoster of provider? Die vraag hebben we vorig jaar ook gesteld en de beste antwoorden kwamen niet van de officiële woordvoerders van het event. Het is tijdens een van de talloze pauzes bijvoorbeeld duidelijk gemaakt door een aantal vertegenwoordigers van een Scandinavische organisatie (HITB trekt publiek uit heel Europa). Wat die groep met zo veel woorden zei was dat het interessant was te zien op welke plekken in netwerken en componenten security issues worden gesignaleerd. Die kennis wordt op HITB op positieve wijze gedeeld en hielp ze te voorspellen waar zij later mee te maken konden krijgen in de eigen IT omgeving.

Een ander geluid kregen we van de standhouders van security bedrijf Nixu te horen: het is een manier om je naam en logo bij een select edoch hoogwaardig publiek onder de aandacht te brengen. En het is uiterst zinnig om daar te werven (werkgever) en je zelf te promoten (werknemer), want de sector heeft een schreeuwend te kort aan personeel, ook zij-instromers zijn van harte welkom. Wat dat betreft is de hosting sector een zeer interessante bron van zij-instromers, security is immers hier ook een permanent punt van aandacht.

Toegegeven deze twee antwoorden zijn wel uitersten. Je kunt HITB ook gewoon bezoeken als je tevreden met je huidige baan en op zoek bent naar meer kennis over security op een niveau dat veel dichter bij de dagelijkse realiteit ligt. Dan zal je bijvoorbeeld voor geen goud de tweede keynote van de conferentie willen missen. Dat is de talk van Window Snyder, de CSO van Fastly. Window zal spreken over “Interdependencies in the Cloud” met als centrale vraag “How can we make the cloud more resilient?” Dat is geen verhaal met een horizon van 5 jaar, zoals de Scandinaviërs graag willen horen, dat is iets dat vandaag al aan de orde is. Een andere talk waar die je dan ook niet wil missen is die van Paulus Meessen en Don Mulders: “A Passive Listing Ransomware Detector”. Dat belooft natuurlijk ook het nodige, want als we instaat zijn eerder ransomware te detecteren kan dat enorm veel overlast voorkomen en bijdragen aan schonere netwerken.

Het zijn slechts twee talks die genoemd zijn, maar ze geven aan waarom je naar HITB zou moeten gaan. Naar HITB ga je omdat je er wat van opsteekt – nieuwe kennis die je nu of later kunt toepassen.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.