Wat is een goed online aanbod?

preocess640Als je iets op internet aanbod zijn er regels die je moet naleven. Iedere ondernemer weet natuurlijk precies wat daarmee wordt bedoeld. Het expliciet vermelden of je prijzen inclusief dan wel exclusief BTW zijn, en NAW van de ondernemer inclusief KvK nummer zijn niet de enige aspecten, maar wel de meeste bekende.

Je kunt op dit punt al tegenwerpen dat het helemaal niet nodig is prijzen te noemen. En inderdaad binnen de ICT komt het regelmatig voor dat je als website bezoeker wordt uitgenodigd contact op te nemen om zo tot een maatwerk voorstel te komen. Daar is ook niets mis mee. Maar bekijk het eens door een andere bril. Hoe helder is eigenlijk het gemiddelde aanbod in de sector, waar gaat men de mist in als het gaat om conversie?

Via Twitter werden we geattendeerd op een onderzoek dat hier over gaat. Op het blog van Process.st – een dienst van Goodwinds Inc ergens in de USA – staat te lezen hoe het idee de eigen website te verbeteren leidde tot het in kaart brengen van de sites van 250 SaaS leveranciers.

Dat levert een aantal mooie screenshots op en tips waarmee iedereen, dus ook wij hier in Nederlad, eens beter naar mag kijken. Het beeld dat wordt geschetst is er namelijk een van redelijke chaos. Niet alleen wat betreft de weergave en opbouw van het aanbod (van goedkoop naar duur is de verkeerde volgorde!), maar ook banale zaken als kleurstelling geeft aanleiding tot zorg en hoofdschudden.

Het artikel is kort en bondig, de voorbeelden zijn helder. We kunnen het echt iedereen aanraden hier eens naar te kijken. Dat het daarbij is geschreven door een concurrent van de 250 SaaS aanbieders is niet hinderlijk. Dat ook Goodwinds er een zooitje van maakt is een detail. Het bedrijf noemt op de website namelijk niet het vestigingsadres. Daarmee voldoet het niet aan de Europese regels.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.