Windows Server 2003 EOL – hoe leg je dat uit?

windowsserver2003-615410Zoals iedere lezer inmiddels zal weten is Windows Server 2003 EOL dus per heden echt niet meer te gebruiken. Geen ondersteuning dus hogere kans op ellende. Omdat het hier om techniek gaat is het uitleggen aan de gebruikers van wat er aan de hand is en welke maatregelen genomen dienen te worden iets dat niet iedereen even makkelijk afgaat.

Maar dankzij YouTube is er ook een manier het anderen te laten uitleggen. In bijna elke taal en op elk niveau is er wel iets te vinden dat in meer dan een uur of in enkele minuten uitlegt waarom je echt moet stoppen met Windows SR2003

Een lange versie van het verhaal is de webcast van The Register. De beeldkwaliteit is matig en de boodschap typisch Engels, dus niet voor iedereen geschikt. Maar voor wie een uur de tijd heeft en al het nodige af weet van de onderwerp een geschikte bron van informatie.

Bijna het tegenovergestelde is de versie die Erik en Rik van Dearbytes online hebben gezet. Iets meer dan 2 minuten, simpel taalgebruik en een heldere instructie.

Ben je zelf nog een goede uitleg of instructie video over dit onderwerp tegengekomen die niet aan dit overzicht mag ontbreken? Laat het ons weten.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.