Wouters: ‘Industrie is volwassen geworden. Tijd voor inzetten proven technology’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=fb0Lf0PkwEY&w=630&rel=0]

Op 18 juni 2013 werd in Utrecht de derde DHPA Techday georganiseerd, met als thema ‘Battling the Cloud’. Er waren tussen de 300 en 400 techneuten uit de internetsector aanwezig. ISP Today sprak met Peter Wouters (Fujitsu Technology Solutions) over de virtualisatie trends in de datacenterbranche.

De stap naar eenvoud
Wouters vertelt dat in de IT-wereld al jaren wordt beloofd dat alles eenvoudiger wordt en makkelijker te beheren, met als resultaat dat het alleen maar ingewikkelder en moeilijker wordt. Wouters legt uit dat er producten zijn die dit terugdringen, zijn eigen virtualisatie-oplossing is hier volgens hem een voorbeeld van.

TCO-belofte
Voor de ISP-sector betekent het volgens Wouters een enorme kostenbesparing in tijd-, ontwikkel- en beheerskosten. “Je krijgt in plaats van een virtualisatie-traject wat enkele maanden in beslag neemt, kunnen wij binnen een week een infrastructuur opzetten die consolidatie en virtualisatie mogelijk maakt. De ‘Total Cost of Ownership’-belofte die wel al jaren doen, wordt nu echt waar gemaakt.”

Proven Technology
Aan de sector wil Wouters meegeven dat er moet worden gestopt met het soebatten en het uitzoeken van allerlei complexe technologieën. “Zoek de weg van de ‘proven technology’ die er is, want we zitten in een volwassen geworden industrie.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.