Zijn dat alle datacenter trends?

informationweek-7dc-trendsInformationweek beschreef eerder deze week 7 innovaties rond datacenters die echt opvallend zouden zijn. Met dat soort lijstjes kun je perfect de zomerdip vullen, je kunt ze immers gedachteloos doorbladeren. Anderen nemen dit soort input tot zich om er later – vanaf een hangmat of strandstoel – nog eens goed over na te denken.

In het geval van dit lijstje lijkt dat laatste om een aantal redenen wel logisch. Het begint met een opvallend detail: het artikel is gerangschikt onder het kopje Cloud / IaaS. Hoewel IW ook een aparte categorie infrastructure (met daaronder weer datacenters) heeft vond het de 7 meest opvallende innovaties allemaal meer cloud waardig?

Inhoudelijk zijn er twee zaken die opvallen: free air cooling datacenters heten een trend te zijn. Voor de Amerikaanse lezers wellicht, maar in Europa en ook Nederland kijken we daar toch echt niet meer van op. En als het voor Amerikanen zo opvallend is, wat is daarvan de businessimpact? Schrikken ze nu nog van het idee da ze zaken doen met een DC dat geen meters hoge conventionele cooling systemen op het dak heeft geplaatst? En het tweede punt dat als innovatie wordt beschouwd moet welhaast koren op de molen zijn van heel wat Nederlandse DC’s: Micro Datacenters. Ook daar kun je lang over na denken, maar dan vooral over de vraag hoe je de beschrijving van IW het beste kunt gebruiken voor je communicatie om je eigen regionale DC aanbod onder de aandacht te brengen.

Mocht je daarna nog zin en tijd over hebben kun je je zelf de vraag stellen of in Nederland exact die zelfde 7 punten opgaan of dat we misschien nog iets anders te bieden hebben waar DC gebruikers of IW lezers van zullen opkijken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.