‘Mensen ontwikkelen is het leukste’

Voor onze eerste aflevering van Movers & Shakers zijn we op bezoek geweest bij Gerben van der Veen. Hij is Managing Director van ProServe en heeft onlangs zijn eigen datacenter neergezet: Dataplace. Kortom, een echte ‘Shaker’!

Drie jaar geleden begon het bij van der Veen te borrelen. “Hier en daar kom je mensen tegen, kom je ze nog een keer tegen en vragen: waarom bouw je zelf geen datacenter. En ik was altijd van: waarom zou ik? Het is allemaal goed geregeld en we hebben onze eigen core-business. Andere zaken waar ik een datacenter als middel zie en niet als doel. Dus waarom zou ik dat zelf doen?”

“Maar op een gegeven moment zette ik alle argumenten op een rij en ben ik erover gaan nadenken. Je zet die helicopter-view op en je gaat je eens boven je organisatie begeven. Je kijkt opnieuw eens naar je kansen en je bedreigingen. Daar kwam toch steeds weer terug dat het hebben van een eigen datacenter een positief punt is.”

Hoe heeft hij zijn droom waar gemaakt? Waar komt zijn passie vandaan? Welke kwaliteiten schuilen er in deze ondernemer? Hoe organiseert hij zijn bedrijf en hoe kijkt hij tegen zichzelf aan?

Al deze vragen worden beantwoord in deze eerste aflevering van Movers & Shakers met Gerben van der Veen. Hiermee geeft hij de aftrap voor de serie die we de komende tijd voor ISP Today gaan maken. We komen niet elke week met een nieuwe aflevering, maar ken jij nog een ‘Mover’ of ‘Shaker’ dan horen we het graag!


Dave Aaldering is eigenaar van Aaldering ICT en projectleider van Breedband Arnhem. Elk jaar organiseert hij de ISP Kartcompetitie, het jaarlijks terugkerend evenement voor de Internet Service Provider branche.