Onderweg zijn is goed

Vlak voor de kerst presenteren we jullie graag de tweede aflevering van onze Movers & Shakers serie. Op een herfstige woensdagmiddag reden we naar Amsterdam, waar we hadden afgesproken met Henk Steenman. Op 1 november was hij 10 jaar in dienst bij AMS-IX. Een goede gelegenheid hem te vragen naar de afgelopen jaren en natuurlijk ook de toekomst.

In eerste instantie koos Steenman ervoor de wereld rond te varen en een opleiding aan de Zeevaartschool te volgen. Na een tijdje besloot hij van vakgebied te wisselen en ging natuurkunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Met als hoofdvak Sterrekunde, met daarnaast Wiskunde, raakte hij verzeild in de computerwereld.

Steenman kwam terecht bij SARA, het Academisch rekencentrum, op het Science Park in Amsterdam. Door de gemeenschappelijk computerinfrastructuur op die locatie, raakte hij in 1994 betrokken bij de vereniging AMS-IX en werd in 2001 gevraagd om bij het bedrijf AMS-IX in dienst te treden.

“Ik vind het leuk om andere landen te helpen met het opzetten van interconnectie. Bijvoorbeeld in Afrika, waar het internet op sommige plekken nog is zoals 10 jaar geleden in Nederland,” vertelt Steenman. “Ik reis graag, waarbij voor mij reizen belangrijker is dat de bestemming. Onderweg zijn is goed.”

Hoe Steenman aankijkt tegen het huidige internet en welke andere dingen hij belangrijk vindt, kun je in deze tweedeaflevering van Movers & Shakers bekijken.


Dave Aaldering is eigenaar van Aaldering ICT en projectleider van Breedband Arnhem. Elk jaar organiseert hij de ISP Kartcompetitie, het jaarlijks terugkerend evenement voor de Internet Service Provider branche.