1 Tbit/s mijlpaal voor Leaseweb

http://www.youtube.com/watch?v=T0nKa_0C_HY

Afgelopen zondag 5 juni doorbrak Leaseweb de magische grens van 1 terrabit per seconde aan dataverkeer. Een mijlpaal voor de hosting provider uit Amsterdam.

Bastiaan Spandaw van Leaseweb is blij dat de mijlpaal is bereikt. “We zaten er twee maanden geleden al tegenaan te hikken. En een maand geleden hadden we de grens ook kunnen doorbreken, maar toen was er een klant die 20 gigabit niet gebruikte,” legt hij uit. “Vorige week zaten we op 999,4 gigabit per seconde, dus kwamen we net te kort.”

Dat de mijlpaal nu is bereikt heeft volgens Spandaw te maken met autonome groei en ligt het in lijn met de groei in de branche. Hij verteld dat alle 200 medewerkers van de hosting provider uitkeken naar het moment dat de grens doorbroken zou worden. “We zijn er verrekte blij mee. De taart is onderweg, want deze magische grens gaan we met z’n allen vieren. Het is leuk en uniek dat we zoveel volume doen in dit kleine landje. En daarmee streven we grote knooppunten in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland voorbij.”

Bij Leaseweb zijn ze volgens Spandaw klaar voor de volgende mijlpaal. “Natuurlijk betekent dit niks voor routers. Met ons capaciteitsmanagement en het continue update-proces is onze target voor dit jaar om 1,6 Tbit/s te doen. Verder zit er nog 700 Gbit in de pijplijn en gaan we uiteindelijk naar 2,5 Tbit/s. Absurd veel, maar wij zijn er klaar voor!”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.