37.403 euro voor internetvrijheid

Burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom heeft laten weten vorige week een totaalbedrag van 37.403 euro te hebben opgehaald. De organisatie is erg blij en noemt de besteding van het geld een hele verantwoordelijkheid.

Voor de geïnteresseerden heeft BoF de 37.403 euro uitgesplitst:

Vaste donaties
In totaal meldden 358 nieuwe donateurs zich aan, die de organisatie per jaar met in totaal 22.880 Euro steunen. De meeste donateurs steunen maandelijks (80%) met een gemiddeld bedrag van 6 Euro per maand. Een klein deel doneert eens per kwartaal (10%) met een gemiddeld bedrag van 13 euro per kwartaal. Een ander klein deel doneert eens per jaar (10%) met een gemiddeld bedrag van 25 euro.

Eenmalige donaties
In totaal ontving Bits of Freedom 550 donaties, met een totaalbedrag van 9.023 Euro (dus gemiddeld 16 Euro), waarvan ongeveer 60% via Ideal, 28% via Paypal en 12% via machtigingen. Gemiddeld gaven mensen het meest via machtiging (25 Euro), daarna Paypal (21 Euro) en daarna Ideal (13 Euro). Een behoorlijk groot deel van de transacties (178) bleek overigens niet geslaagd te zijn.

Bedrijfssupporter
Zeven bedrijven grepen de actie ook aan om bedrijfsssupporter te worden. Eentje steunt de organisatie met 2.500 Euro per jaar en zes met 500 Euro per jaar.

“We hebben het gestelde doel dit keer niet helemaal gehaald, maar zijn ontzettend blij met dit resultaat,” schrijft Ot van Daalen, directeur van Bits of Freedom in zijn blog. “Een hele verantwoordelijkheid! Want nu moeten we zorgen dat jullie geld goed wordt besteed. Wat gaan we precies doen? We gaan natuurlijk sowieso ingrijpen als internetvrijheid in gevaar komt, maar willen ons het komende jaar in het bijzonder op vier onderwerpen richten.”

Volgens van Daalen gaat het dan om de sociale netwerken, auteursrechtenhandhaving, cybersecurity en natuurlijk voor een open en veilig internet. “Hartelijk dank aan iedereen die ons heeft geholpen om deze campagne een succes te maken! Wij gaan weer naar de headquarters strijden voor jouw internetvrijheid,” rond van Daalen af.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.