8 juni: Wereld IPv6-dag

Het is 8 juni, een belangrijke dag voor het internet: World IPv6 Day. De grote testdag voor internet protocol versie 6. Natuurlijk is ISP Today hierbij aanwezig en zullen we verslag doen vanuit Amsterdam. We spreken met meerdere deskundigen en andere aanwezigen. Morgen zal dit verslag op de site verschijnen.

Vandaag zijn een aantal internetgiganten, zoals Google, Microsoft, Yahoo en ook leveranciers van webapplicaties en online services zoals Akamai, via IPv6 bereikbaar. Om precies 02:00 vannacht heeft de DNS van het internet van elk van deze sites een AAAA-record opgenomen, waarin zij voor hun hoofddomein het IPv6-adres publiceren. Alle sites blijven ook via IPv4 bereikbaar. Na vandaag zal IPv6 weer ‘uit’ gaan.

Heb je nog suggesties voor wie we zeker moeten spreken of welke vraag we absoluut moeten stellen, laat het dan aan ons weten.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.