Aantal .nl-domeinnamen met DNSSEC boven 1 miljoen

Vrijdag maakte SIDN een nieuwe mijlpaal bekend rondom de implementatie van DNSSEC. Inmiddels zijn er meer dan 1 miljoen .nl-domeinnamen voorzien van dit protocol.

Met dit aantal gesigneerde domeinnamen steekt het .nl-domein met kop en schouders boven andere landendomeinen uit. Op 15 mei 2012 werd het voor .nl-registrars mogelijk geautomatiseerd DNSSEC aan te bieden aan domeinnaamklanten. De grafiek in het persbericht laat zien dat de groei van 100.000 gesigneerde domeinnamen, naar 1.000.000 in één maand is gerealiseerd.

Als dit groeitempo zich continueert bestaat de mogelijkheid dat er rond de jaarwisseling tegen de 4 miljoen domeinnamen van DNSSEC voorzien kunnen zijn. Dit zou overeenkomen met 80% van het totaal aantal geregistreerde .nl-domeinnamen, dat nu staat op 5.034.864.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.