Ach, dat is nieuws voor consumenten – niet voor ons

HWI630415Dat was een van de reacties die we donderdag kregen nadat de crew van Hardware.Info een artikel had geplaatst over onveilige spullen. Een artikel dat gaat over iets waar we allemaal mee te maken hebben: usb opladers.

HWI meldt dat de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) 41 losse laders heeft onderzocht en de resultaten zijn om te janken: van 24 is de verkoop verboden. Dan voel je de bui al hangen. Mogelijk ben je er zelf ook al eens achter gekomen: er wordt echt een hoop rotzooi verkocht. Maar is dit iets dat alleen Jan Modaal raakt? Wij bij ISP Today vinden van niet! De reden daarvoor is deze: noem een locatie, een bedrijf, een instelling waar je met 100% zekerheid geen USB laders tegenkomt. Wij schatten in dat je verrekte goed je best moet doen om daar met een voorbeeld te komen.

Dan hebben we nog niet eens de modieuze term BYOD genoemd of gewezen op flexplekken die je steeds vaker tegenkomt. En daarmee komen we ook bij providers, hosters en zelfs datacenters uit. Ook daar zijn flexplekken voor klanten een steeds vaker aanwezige optie. Maar hoe veilig is dat als je toestaat dat Jan en Alleman zijn eigen brakke USB lader meeneemt?

Nee het is geen detail: net als dat er binnen een rookverbod is en je je klanten ook niet toestaat een eigen BBQ mee te nemen moet je _mede door deze test _ ook maar een gaan nadenken hoe dat zit de USB laders en andere bronnen van kortsluiting. En wat geldt voor je klanten geldt ook voor je eigen personeelsbeleid. Dus laten we het afsluiten met deze vraag: Hebben jullie een BYOD beleid en is daarin het meenemen van accessoires, zoals laders, opgenomen?

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.