Als Dell voorstander is van minder silo’s

Op CRN is vorige week een langer interview, artikel met een Texaanse hardware ondernemer verschenen. Michael Dell mocht zijn verhaal doen over de geweldige successen die hij op zijn kerfstok heeft en over de toekomst van de sector.

De toekomst van de sector ziet hij als een die grotendeels software defined zal zijn. Het is de lans breken voor een ontwikkeling die al minimaal vijf jaar wordt aangekondigd en nu dus voor Dell als een waarschijnlijk, in plaats van een mogelijkheid, wordt gezien. De impact van SDx kunnen we ons maar deels voorstellen. De vraag naar dedicated servers, storage en switches zal er heel erg door veranderen. Net als bij virtualisering zal het ook iets zijn dat zich steeds verder zal blijven ontwikkelen.

Voor Dell staat het als een paal boven water dat dit het einde gaat betekenen voor een groot aantal aanbieders in de markt. Volgens de ondernemer zal iedereen die een eigen productlijn vanuit de silo gedachte heeft opgebouwd het heel zwaar gaan krijgen. Er worden geen namen genoemd van concurrentie die hij hiermee bedoeld. Wat hij echter wel doet is het aanprijzen van zijn eigen strategie. Er is zo veel bijgekocht dan Dell op alle mogelijk SDx vraagstukken een antwoord heeft of dat binnenkort krijgt.

Dus wat Dell zegt is dat silo’s fout en ten dode zijn opgeschreven. Het bezitten van een volledige vertical voor IT, een hele stack, is de toekomst. Maar is dat eigenlijk niet iets dat op de zelfde manier als een silo werkt? Als je voor een SDx oplossing straks verplicht bent alles bij de vendor aan te schaffen die een deel deel heeft geleverd is dat een flinke belemmering. Technisch gezien is het geen silo, maar je om nou te zeggen dat je een volledig vrije keuze hebt is uit de woorden van de geïnterviewde hardware ondernemer nadrukkelijk niet op te maken.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.