Angry Bits zoeken internetvrijheid

“Vandaag staat in het teken van de Angry Bits. Zij proberen vandaag internetvrijheid te bereiken,” zo meldt burgerrechtenbeweging Bits of Freedom op haar website. Deze Angry Bits hebben te maken met de toekomst van de organisatie.

“Vandaag, donderdag 6 oktober, gaan we ons een dag lang inzetten voor de toekomst van onze burgerrechtenbeweging,” vertelt Ot van Daalen, directeur van Bits of Freedom. “Bij elke 300 donateurs wordt er een Angry Bit afgeschoten en vragen we aan donateurs ook andere mensen te benaderen om te doneren.”

2 Jaar
Bits of Freedom komt inmiddels al 2 jaar op voor de vrijheid en privacy op internet. Volgens de organisatie zijn deze grondrechten onmisbaar en belangrijk voor ontplooiing, technologische innovatie en de rechtsstaat. Om het voorbestaan van de beweging te borgen, zijn nieuwe donateurs nodig.

Doel
“Ons doel is helder: we proberen 1500 nieuwe donateurs aan te trekken. En dat is hard nodig: als we dit niet doen, kunnen we niet op deze manier doorgaan,” geeft van Daalen aan. “Dit is ook belangrijk voor mensen die bij ISP’s werken. Zij staan heel dicht bij de infrastructuur rondom internetvrijheid. Ze zijn er dag in dag uit mee bezig. Ze zitten bovenop de actuele ontwikkelingen en zien daardoor als eerste problemen aankomen. Door die kennis geven ze ons goede adviezen. Die feitelijke kennis is heel waardevol en bijvoorbeeld nodig om beleidsmakers over de streep te trekken. Maar zonder een goede financiële basis kunnen we niets met deze adviezen.”

Van Daalen hoopt dat veel mensen zullen reageren. “Aan het einde van de dag zullen we zien of de Angry Bits internetvrijheid bereikt hebben.”

https://youtube.com/watch?v=1eb2M9UF-2g

Foto: Maarten Tromp

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.