AWS past contracten aan – wie is dat opgevallen?

Een maand geleden was Berlijn de honk voor een AWS summit. Het was een van de laatste sessies die jaar in de EU en in tegenstelling tot was eind mei in Scheveningen werd gehouden was het een tweedaagse conferentie. Het programma van de twee locaties was natuurlijk behoorlijk gelijk, toch zaten er ook een paar leuke verschillen in.

Dat AWS in Berlijn twee dagen de tijd neemt om uit te leggen wat het heeft gedaan, doet en gaat doen en in de Benelux een dag is natuurlijk het eerste dat opvalt. In Berlijn is meer te doen rond start-ups en netwerken lijkt het wel. Dat de sessie in Scheveningen voor de hele Benelux geldt is een indicatie voor het mindere belang van de drie landen die deze regio vormen. Het past overigens bij de eerder opgevangen geluiden dat in Nederland veel meer gebruikers kent dan AWS aangenaam zal vinden. Misschien is het alleen al daardoor logischer meer tijd in de Duitse markt te investeren.

Daarbij moet opgemerkt worden dat het event in Berlijn niet alleen voor Duitse AWS klanten was, het was een DACH event, dus Oostenrijkers en Zwitsers waren evenzo welkom en uitgenodigd. En dan heb je het al snel over een event dat behoorlijk wat bezoekers trekt, volgens berichten waren het er 6.000.

Nu is er een punt dat de Duitse en Oostenrijkse bezoekers (Zwitserland is een EU lidstaat) zal zijn opgevallen. Het is iets dat we niet zijn tegengekomen in de berichtgeving over het Benelux event, en dat terwijl dat heel kort na 25 mei 2018 plaatsvond. AWS heeft in Berlijn meer gedaan dan technische features uitgelegd. Het heeft ook aangegeven dat alle contracten met Duitse afnemers per 1 juli van dit jaar niet meer met AWS USA zijn, maar met een Europese partij, Amazon Web Services EMEA SARL. De reden daarvoor heeft alles te maken met de 25ste mei – de AVG dus.

Toegeven, voor bezoekers die op zoek waren naar gadgets of de nieuwste features uitgelegd wilden krijgen is dit vast niet het meest spannende punt van een twee daagse conferentie. Voor iemand die kritische klanten heeft is het wel heel belangrijk. Voor alle duidelijkheid: het betekent ook dat voor Nederlandse partijen een horde met AWS aan de slag te gaan is komen te vervallen. Wie had was dat al opgevallen?

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.