Bedenk dé killer-app voor 1 Gbps

Vorige week spraken we op de TelecomExpo met Theo de Vries, algemeen directeur van XS4ALL. Volgens de Vries is het internet een medium waarvan we de laatste ontwikkelingen nog lang niet hebben gezien.

Hybride markt
“Het zal steeds meer en mooiere toepassingen naar mensen toe gaan brengen, zowel in de consumenten- als in de zakelijke markt,” vertelt de Vries. “Onze visie is dat de grenzen tussen die twee markten compleet aan het vervagen zijn. En dat consumenten zakelijke diensten en zakelijke klanten consumentendiensten afnemen. Het gaat één grote hybride markt worden, waar het internet dé facilitator wordt van business en het gezinsleven.

Afhankelijkheid
Wat is de belangrijkste verandering van de verwachtingen die mensen en bedrijven hebben van het internet?
“De afhankelijkheid van het internet die gaat met sprongen omhoog,” geeft de Vries aan. “Over dat internetlijntje – waarop je vroeger alleen ‘een doos’ had aangesloten zodat je een beetje kon internetten – kan je nu internetten, bellen, televisie kijken, muziek streamen, films downloaden en gamen. Zakelijk gezien kan je erover pinnen, alarmeren en je CRM-systeem regelen. Die afhankelijkheid wordt dus zo groot, dat het allerbelangrijkste is om die diensten met een hele hoge servicegraad te bieden en ervoor te zorgen dat die lijn er nooit uit ligt. Als de lijn er toch uit ligt, zorg dan dat die met backupdiensten weer ter beschikking komt en toch door draait.”

Bedenk 1 Gbps killer-app
De Vries wil de ISP-community graag nog één ding meegeven. “Bedenk met z’n allen dé killer-applicatie die iedereen in Nederland wil hebben, om 1 Gbps-upstream over glasvezel mogelijk te maken en echt te gaan gebruiken. Wij zullen daar het voortouw in nemen met een denktank.”

Interview door Suzanne FlinkenFlögel, gastpresentator ISP Today en marketing manager bij hostingprovider Byte Internet.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.