Bestaat er iets als cloud overkill?

Wie iets met cloud doet, tijd over heeft en naar een van de saaiste steden van Europa wil wordt het komende week feest. In Frankfurt a M. worden in twee dagen op een terrein maar liefst vier beurzen gehouden die over cloud gaan. Is dat niet wat té veel van het goede.

Data Center World, Cloud Expo Europe, Cloud Security Expo en Frankfurt Big Data World worden allemaal in de Frankfurter Messe gehouden en proberen zich van elkaar te onderscheiden. Elk van de events noemt zich de grootste van zijn soort op de Duitse markt. Dat zou ook makkelijk kunnen, zeker als je Cebit buiten beschouwing laat. De vraag bij deze multi-happening thuis hoort heeft niet met de omvang te maken, maar wel met de concentratie. Als je ziet wat er nog in Nederland wordt georganiseerd is dit aanbod natuurlijk heel mooi en overzichtelijk. Met een paar uur in de auto of trein kun je op betrekkelijk makkelijke wijze een hoop kennis opsnuiven. Maar is dat anno 2017 nog wel nodig?

Het voor de hand liggende antwoord is dat die concentratie van aanbod in Duitsland nodig zal zijn omdat ze daar achterlopen op Nederland. Sinds de opmerkingen tijdens de CAA bijeenkomst en de vele reacties daarop is dat iets om in twijfel te trekken. Misschien lopen Nederlandse ondernemers als het om cloud gaat lang niet zoveel voor als zijn Duitse evenknie. De concentratie van aanbod in Frankfurt is daarmee ook redelijk eenvoudig te verklaren. Het is geen overkill. Het is de manier de beoogde doelgroepen de mogelijkheid te geven zich in de volle breedte te laten informeren en bijpraten over “everything cloud”.

Misschien is dat een van de zaken die we node missen in Nederland – events met breed cloud aanbod waaroin echt alle vragen en cases van beoogde gebruikers en verkopers worden behandeld.

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.