‘Beter product of dienst door samenwerking met juiste partners’

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=My9ywAFsowI&w=630&rel=0]

Op woensdag 28 augustus 2013 organiseerde ISP Connect in samenwerking met Webhostingtalk.nl een barbecue voor al hun relaties in de hostingsector. ISP Today sprak met Bas Kling over veranderingen bij datacenters in de sector. We vroegen hem wat het eerste in hem opkomt als hij aan de Nederlandse hostingsector denkt.

Volwassen geworden sector
Volgens Kling is de hostingsector nog geen top markt, maar gaat de sector dit wel bereiken. “De sector begint een steeds volwassener vorm aan te nemen. In het bedrijfsleven kijken steeds meer bedrijven naar de datacentermarkt voor het outsourcen van hun diensten. Het adoptieniveau wordt steeds lager. Bedrijven worden steeds concreter in het afnemen van hosting- en datacenterdiensten.”

Regionaal samenwerken
In de video vertelt Kling dat vroeger voornamelijk een aantal grote datacenterketens de markt bepaalden. “Je ziet nu steeds meer regionale datacenters ontstaan. Nederland is behoorlijk aan het verglazen en dat komt de connectiviteit ten goede. Ik denk dat een heel belangrijke volgende stap is, dat regionale datacenters leren samenwerken om een sterke positie in de markt in te nemen en ook de hogere segmenten in het bedrijfsleven te kunnen bedienen.”

Samenwerken met juiste partners
Kling vindt deze samenwerking zo belangrijk dat hij het nog eens benadrukt in zijn boodschap naar de sector. “Ik kom uit de IT-wereld en heb voor heel veel IT-bedrijven de marketing gedaan en meegedacht over hun propositie. En van oudsher zat iedereen daarbij op zijn klanten-set. Dat probeerden ze zoveel mogelijk te beschermen en in eigen huis te houden. Wat je nu steeds meer ziet is dat het bedrijfsleven zich richt op hun kernactiviteiten en de juiste partner zoeken bij datgene waar ze niet sterk in zijn. Die synergie, daar ligt de kracht. Dus door te leren samenwerken met de juiste partners en met de juiste competenties, kan je een veel beter product of dienst neerzetten. Uiteindelijk kan je hierdoor veel beter de markt bedienen en dat levert meer op.”

About the author

Avatar

ISP Today is het Nederlandstalige platform voor de Internet Service Providers in Nederland. We presenteren nieuws van redactionele kwaliteit met relevantie voor de Nederlandse ISP community. Internet Service Providers en met name de mensen daarachter staan centraal op ISP Today.